a

FairCasting

Figuranten: hier zijn we! Welkom bij Fair Casting!

Het is zo ver! Fair Casting maakt figureren fair!

 

Het idee is ongeveer vorig jaar december ontstaan terwijl wij zelf op de filmset waren hier ondervonden wij dat de communicatie met en de behandeling van figuranten door castingbureaus vaak (veel) beter kan. Terwijl we het een beetje aan het discussiëren waren werd het idee geopperd om het zelf te gaan doen. Om zo de ervaring voor iedereen beter te maken. Dat idee is langzaam gaan rollen en daaruit is de faircasting policy ontstaan :
Een eerlijke behandeling op het gebied van beloften nakomen; rechtvaardige beloning en een respectvolle begeleiding op de set. Een faire behandeling als figurant en als mens.

Fair Casting pretendeert niet dat andere bureaus het niet goed doen; maar wij streven er wel naar het veel beter te doen. Fair Casting is van figuranten voor figuranten en is betrokken en betrouwbaar.

Onze begeleiding biedt figuranten ook een gratis basis training Fair Play® om meer zelfvertrouwen en assertiviteit te ontwikkelen, waardoor je als figurant door opdrachtgevers meer wordt gewaardeerd. Niet klagen op de set, maar een open en positieve houding en uitstraling. Geen slachtoffergedrag, maar constructief, meedenkend en realistisch. Oprechte communicatie voorkomt onnodige frustratie.

Fair staat voor ons (en het woordenboek) voor: Behoorlijk, Betrouwbaar, Billijk, Correct, Eerlijk, Eerlijk spel, Fatsoenlijk, Geschikt, Goed, Integer, Juist, Naar eer en billijkheid, Naar eer en deugd, Naar waarheid, Niet opzien tegen moeilijkheden, Oprecht, Passend, Rechtschapen en Rechtvaardig.

Fair Casting wil bijdragen aan een eerlijke en rechtvaardige behandeling van figuranten. Mooie woorden? Leuke opdrachten? Er is maar één manier om daar achter te komen; schrijf je in en ervaar het zelf.

Wij zien er naar uit jou te verwelkomen en te leren kennen. En omdat jullie een koninklijke behandeling verdienen gaan wij op Koningsdag live!

Post a Comment